Život je nekome majka, a nekome maćeha: Tvorac testa na koronu na listi milijardera

09.09.2020. | 14:49
Časopis “Forbs” dodao je danas 18 milijardera na listu 400 najbogatijih Amerikanaca, a među novim imenima je i Alis Švarc, jedan od osnivača laboratorije “Bio-Rad” koja se bavi proizvodnjom testova za kovid 19.

U izvještaju se navodi da je pandemija kovid 19 pomogla pojedinim milijarderima da zauzmu mjesto na listi, a sve novajlije imaju privatno bogatstvo od najmanje 2,1 milijardu dolara, što je uslov da budu uvršteni.

Među onima kojima je pandemija virusa korona pomogla da se domognu liste je i Erik Juan, osnivač programa za video-komunikaciju “Zum”.

Na listi najbogatijih je i osnivač kompanije za proizvodnju električnih kamiona “Nikola” Trevor Milton, generalni direktor dobavljača mesa “OSI grupa” Šeldon Lavin i DŽim Koh, jedan od osnivača kompanije “Boston bir kompani”.

Vlasnik “Amazona” Džef Bezos je i dalje na prvom mjestu, treću godinu zaredom, sa privatnom imovinom procijenjenom na 179 milijardi dolara, a iza njega su jedan od osnivača “Majkrosofta” Bil Gejts i osnivač “Fejsbuka” Mark Zakerberg.

Oznake: Korona, Milijarder