“Zaštitićemo Poslovni sistem i radnike od pljačke”: Ozbiljne optužbe Svislajona na račun Nove banke

04.10.2021. | 15:02

Kompanija “Swisslion Takovo” izdala je saopštenje za javnost, pravosudne organe, vlasnike Nove banke a.d. Banjaluka i predsjednika Nadzoronog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” i vlasnika “Nedomex” d.o.o. Pale.

Saopštenje, koje potpisuju generalni direktor “Swisslion Takovo” za BiH Milica Mijanović i direktor “Swisslion” Trebinje Aleksandar Kojović, prenosimo u cjelosti:

“Mi, zakonski zastupnici Poslovnog sistema “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina i Swisslion d.o.o. Trebinje, obavještavamo gore navedene o sljedećem:

Nakon sagledavanja činjeničnog stanja o sporovima sa Novom Bankom a.d. Banjaluka pred nadležnim sudovima, obavijestili smo zaposlene u Poslovnom sistemu “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina koji zapošljava preko 1.700 radnika, kao i osnivače Swisslion d.o.o. Trebinje, o pokušaju pljačke od strane Nove Banke a.d. Banjaluka i privrednog društva “Nedomex” d.o.o. Pale.

Poslovni sistem “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina nije dužnik Novoj Banci a.d. Banjaluka, kako ga pravosuđe tereti. Naime, aktiviran je Ugovor o jemstvu koji je pravno nevažeći akt i uspostavljena blokada računa Swisslion d.o.o. Trebinje, koja traje duže od godinu dana.

Swisslion d.o.o. Trebinje nikada nije uzeo nijednog pfeninga kredita od Nove Banke a.d. Banjaluka.

Upoznati smo sa činjenicama da su advokati, zastupnici Swisslion d.o.o. Trebinje podnosili krivične prijave za organizovani kriminal i podnosili tužbe i žalbe da bismo zaštitili zakonske interese Swisslion d.o.o. Trebinje, ali uzalud. Pravosuđe ne interesuje činjenica da Swisslion d.o.o. Trebinje nije dužnik, i da su svojim presudama odveli Swisslion d.o.o. Trebinje u stečaj.

Očigledno da pravna država ne funkcioniše, zato smo prinuđeni mi zaposleni da preduzmemo sve mjere i koristimo zakonska i sva druga raspoloživa sredstva, jer moramo zaštititi Poslovni sistem “Swisslion Takovo” od pljačke, zaštititi svoja radna mjesta i materijalnu egzistenciju naših porodica.

Upozoravamo sve nadležne organe da ni po koju cijenu nećemo dozvoliti pokrenutu organizovanu pljačku Poslovnog sistema Swisslion u Trebinju, jer je očigledno da je cilj da se uništi i opljačka jedini uspješan poslovni sistem u Republici Srpskoj, nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine.

Istina je da je Rodoljub Drašković izgradio Poslovni sistem “Swisslion Takovo” u Bosni i Hercegovini i otvorio 1.700 radnih mjesta, a obaveza nas zaposlenih je da radimo, i da ga štitimo od svake vrste pljačke.

Zahtijevamo da Nova Banka a.d. Banjaluka u roku od dva radna dana skine blokadu sa pravnog lica Swisslion d.o.o. Trebinje i vrati opljačkani novac.

Zahtijevamo hitno otvaranje postupka stečaja nad privrednim društvom Swisslion d.o.o. Trebinje, kako bismo dokazali da Nova Banka a.d. Banjaluka nije povjerilac i da Swisslion d.o.o. Trebinje nije dužnik”.