Zainteresovana za investiranje u Srpsku: Grčka kompanija Aktor posjetila IRBRS

01.09.2022. | 11:37

Predstavnici grčke kompanije AКTOR, zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku, posjetili su Investiciono-razvojnu banku Republike Srpske gdje je razgovarano o mogućnostima i oblicima investiranja.

Kako je saopšteno iz IRBRS, ova posjeta je rezultat nedavnog sastanka rukovodstva IRBRS sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitrisom Papandreuom u Ambasadi u Sarajevu, u sklopu intenzivne i snažne promocije privrednih potencijala Republike Srpske.

– Posjeta ove grčke kompanije uslijedila je nakon što su se detaljno upoznali sa investicionim profilima Republike Srpske i profilima naših gradova i opština. Cilj posjete je upostavljanje direktnog kontakta sa institucijama i privrednicima u Republici Srpskoj – navode u IRBRS.

Sastanku u IRBRS prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

Кompanija Aktor je građevinski ogranak grčke ELLAКTOR grupacije, najveće infrastrukturne grupe u Grčkoj i jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi. Specijalizovana je za infrastrukturne, građevinske i industrijske projekte, tretman otpadnih voda, fotonaponske parkove, kamenolome i projektni menadžment.

ELLAКTOR grupacija, sa međunarodnim prisustvom i raznovrsnim aktivnostima, fokusirana je na izgradnju, koncesije, životnu sredinu, obnovljive izvore energije i razvoj nekretnina. Posluje u 22 zemlje i ima skoro 7.500 zaposlenih.

Oznake: Banjaluka, Sastanak