Vučić na otvaranju željezničke stanice: Podstrek za budući rad i napredak

20.10.2023. | 19:48

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras na otvaranju novoizgrađene zgrade glavne željezničke stanice u Beogradu da je važno da ovo bude podstrek za budući rad, napredak i razvoj svih mjesta u Srbiji.

“Za nas je važno da se ponašamo odgovorno u budućnosti. Da sanjamo snove i prepoznajemo šta je budućnost”, rekao je Vučić na otvaranju, kojem je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je podsjetio da su radovi na Prokopu počeli sedamdesetih, da je investirano ukupno 81,2 miliona evra, zajedno sa 15 miliona evra uloženih u staničnu zgradu.

“Zahvalan sam ljudima koji su dali nemerljiv doprinos ideji stvaranja Prokopa i onoga što smo stvorili, a mi smo donosili važne i hrabre odluke koje su Srbiju vukle napred”, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je EU dala velike grantove i da se nada da će ih Srbija najpametnije iskoristiti.

“Krenuli smo da ponovo sve gradimo u novom zanosu strasti i ljubavi za vozovima, železnicama, ali i svojom zemljom. To nas povezuje, povezuje gradove i sela i sve ljude. Mnogo toga ima da se radi u centralnoj Srbiji. Mislim da su to važne stvari”, rekao je Vučić.

On je istakao da se radi na pruzi Niš-Brestovac, gdje će prosječna brzina biti 120 kilometara na čas, a da će do 200 kilometara na čas biti pruga od Novog Sada do Subotice, koja će biti gotova do kraja 2024. godine.

Vučić je posebno istakao i značaj održavanja Specijalizovane izložbe EKSPO-a 2027. godine za cijelu Srbiju, gdje će se okupiti mnogi prijatelji Srbije.

“To je izvrsna prilika za rast naše zemlje i da pokažemo naš talenat i mlade ljude koji su fantastični, obrazovani i pripremljeni za novo vreme. Želim da radimo još brže, još više i da donesemo nove rezultate našim građanima”, rekao je Vučić.

Vučić je prethodno čestitao Beograđanima Dan oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, istakavši da je grad na taj veliki dan dobio prelijepu željezničku stanicu.

“Otvaramo zgradu u čast našeg slobodarskog grada”, rekao je Vučić.

On je naveo da je zgrada nove željezničke stanice u Prokopu sa 6.250 metara kvadratnih na ponos svakog građanina Srbije, te dodao da će Beograd i Srbija biti potpuno drugačiji kada 2028. godine bude otvorena prva linija metroa.