Vrijednost bitkoina skočila uprkos najavama ograničenja transakcija

29.07.2021. | 23:01

Najava platforme „Bajnens“ da će uvesti ograničenja za kriptovalute nije se odrazila negativno na vrijednost bitkoina, naprotiv – skočila je 7,2 odsto.

Platforma za razmjenu kriptovaluta Bajnens samo što je najavila da će uvesti dodatne limite za virtuelni novac, a vrijednost bitkoina iznenadila je sve.

Najpopularnija kriptovaluta na svijetu povratila se nakon pada u utorak i povećala vrijednost za 7,2 odsto. Kriptovaluta eter takođe je zabilježila povećanje prometa od četiri odsto.

Ovakav rast vrijednosti virtuelnih valuta primijećen je nakon što je najveća svjetska berza za kriptovalute, platforma Bajnens, najavila da će smanjiti dnevna povlačenja za nove korisnike sa trenutna dva na 0,06 bitkoina.

„Da bi se dodatno obezbijedila trajna sigurnost svih korisnika Bajnensa, biće uspostavljena nova ograničenja povlačenja za one koji su završili samo osnovnu verifikaciju računa. Ova promjena stupa na snagu odmah za registracije novih naloga, a za postojeće korisnike počeće da se primjenjuje u fazama, počev od 4. avgusta, a zaključno sa 23. avgustom“, navodi se na nalogu na Tviteru platforme Bajnens.

Cijena bitkoina varirala je tokom protekle nedjelje, nakratko dostigavši 40.000 dolara tokom vikenda, što je maksimum nakon više od mjesec dana opadanja vrijednosti.

Dodatne potrese donijele su glasine da gigant u elektronskoj trgovini „Amazon“ planira da prihvati plaćanje kritovalutama.

Bitkoin je pretrpio udarac i kada je „Amazon“ u utorak demantovao pomenute navode, ali se od tada konstantno oporavlja.