Vrijedna investicija na pomolu: Najavljena izgradnja fabrike za preradu mesa u Novoj Topoli

28.09.2021. | 13:14

Poslovna zona u Novoj Topoli kod Gradiške, prema svemu sudeći, biće mjesto gdje će investirati novosadska kompanija Neoplanta.

Ova je informacija potvrđena na konferenciji “Investicioni potencijali RS” u Beogradu.

Delegacija Gradiške, s gradonačelnikom Zoranom Adžićem na čelu, u Beogradu je privrednicima iz Srbije predstavila poslovnu zonu u Novoj Topoli koja je ocijenjena jednom od najopremljenijih privrednih zona.

“Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije. Otvaranje prerađivačkog kapaciteta Neoplante veoma mnogo bi značilo za stočare iz Lijevče polja, i to ne samo s područja naše lokalne zajednice već i za okolne opštine. Veliki je broj uzgajivača junadi, brojlera i svinja koji vape za tržištem i ova fabrika bi im osigurala plasman”, rekao je Adžić.

Stočari iz Lijevče polja i Potkozarja su suočeni s velikim problemima zbog prestanka rada Mesne industrije Levita pa bi im pogon Neoplante praktično bio “svjetlo na kraju tunela”, navodi Avaz.

“Imamo veliku proizvodnju junećeg mesa, a nezadovoljni smo stanjem na tržištu”, kaže Smajo Fajković, farmer iz Dubrava kod Nove Topole.

Klanički kapaciteti upravo nedostaju ovdašnjoj poljoprivredi, a Neoplantina fabrika predstavljala bi idealno rješenje za farmere cijele regije.