Vlasnik najavio napuštanje austrijskog tržišta: Pepco zatvara 73 prodavnice

21.02.2024. | 11:57

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

“Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata”, navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedjeljak, prenosi Reuters.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je imao ukupno 4.832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama, piše Blic.rs.