Vlada usvojila Odluku: Srbija dozvolila izvoz drvnih briketa

01.09.2022. | 13:40

Vlada Srbije usvojila je na sjednici Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su ovom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Srbiju.

U prethodnim godinama, najveći dio proizvodnje briketa plasiran je na tržište EU, s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojena je i uredba kojom se vrši preraspodjela u okviru sredstava opredijeljenih za direktna plaćanja i obezbjeđuje kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mlijeko.

Na sjednici je usvojen i peti periodični Izvještaj o sprovođenju okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina, za period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savjete nacionalnih manjina.

Oznake: Briket, Izvoz, Srbija