Vlada smanjila cijenu brašna! Olakšanje budžetima u komšiluku BiH

19.09.2023. | 12:28

Vlade Srbije usvojila je danas Uredbu o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica kojom će biti smanjenja cijena brašna nakon što je došlo do pada cijene pšenice na tržištu.

Snižene cijene odnose se na brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakovanju od takođe jednog kilograma, saopštila je Vlada.

Vlada je danas usvojila i Zaključak o izmjenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. godine kojim se ta osnovica uvećava za 5.5 odsto zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova.

Ovo povećanje plata, u oblasti prosvete, dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu.

Od septembra uvećane plate dobiće i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti: medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama – Zavodu za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim njegovateljke i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti.

Ovaj zaključak donijet je kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srbije, navodi “Danas”.