Vlada Brčko distrikta odobrila isplatu: Za pomoć preduzećima 4.130.189 KM

Vlada Brčko distrikta odobrila je danas isplatu 4.130.189 KM kao pomoć za april preduzećima u distriktu čije je poslovanje ugroženo epidemijom virusa korona.

Šef vladinog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade da su subvencije odobrene za 1.774 preduzeća u kojima je zaposleno ukupno 7.940 radnika.

On je naveo da su odbijena 144 zahtjeva jer pojedina preduzeća nisu ispunjavala uslove, odnosno nisu imala smanjenje prometa ili nisu plaćala sve obaveze prethodnih godina.

“Jedan od uslova je bio da je u preduzećima, koja imaju pravo na subvencije, pad prometa 20 i više odsto u odnosu na isti period prošle godine”, pojasnio je Gudeljević.

On je rekao da bi novac preduzećima trebalo da bude isplaćen za četiri dana, te da se nada da će Skupština novim rebalansom u septembru obezbijediti još sredstava za ove namjene, jer su sva do sada izdvojena sredstva u potpunosti potrošena. Gudeljević je podsjetio da su odobrena sredstva izdvojena po Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog kovida 19.

Ostavite komentar: