Višković: Vrata Srpske za privrednike uvijek otvorena

29.03.2024. | 22:42

Premijer Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je večeras u ime Vlade svim privrednicima Srpske i istakao da je ponosan da je rast prihoda prošle godine bio oko osam odsto u odnosu na 2022. godinu, a dobiti za 15 odsto.

“Želimo da zajedno idemo naprijed i kreiramo privredni ambijent Srpske na obostrano zadovoljstvo, a sve u interesu građana Republike i opstanka naših ljudi na ovim prostorima”, rekao je Višković je u obraćanju na manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2023. godinu”.

On je istakao da Srpska ima dobre privrednika i da su vrata Vlade Srpske za njih otvorena.

“Mi imamo isti cilj. Mi smo jedna strana. Vi stvarate višak vrijednosti i budućnost ove zemlje. Ponosan sam na vas i činjenicu da Srpska sada ima najveći broj zaposlenih od svog nastanka”, rekao je Višković.

On je čestitao nagrađenima i poručio da je siguran da će im to biti podsticaj za dalji rad.

“Nije danas lako poslovati, ali ima nešto što nas krasi, a to je da smo naučili da živimo i radimo u krizna vremena”, rekao je Višković.

On je naveo da je početkom ove godine došlo do pada izvoza, te istakao da na to mora biti stavljen akcenat u narednom periodu, kao i da se pomogne da bi se zaštitilo svako radno mjesto.

Višković je naveo da je Zakon o podsticajima u privredi Srpske u pozitivnom smislu doprinio konstantnom povećanju plata.

“Lani smo po tom osnovu izdvojili oko 16,5 miliona KM za preko 1.000 privrednih subjekata, a čime je obuhvaćeno više od 40.000 radnika u Srpskoj”, podsjetio je Višković.

On je naveo i da su podsticaji Vlade za uvođenje novih tehnologija imali pozitivno dejstvo, te da je 14,5 miliona KM izdvojenih u 2023. godini na tom planu generisalo investicije od preko 87 miliona KM.

“To je znak zajedničkog rada sa privredom i ove podsticaje ćemo i dalje povećavati”, rekao je premijer Srpske.