Višković u Milićima: Preduzeće “Vud impeks” opstaje uprkos problemima

02.11.2020. | 21:10

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je posjetio preduzeće “Vud impeks” u Milićima koje se bavi polufinalnom preradom drveta, opstaje 26 godina i trenutno zapošljava 32 radnika, te tom prilikom istakao da ova porodična firma predstavlja primjer dobrog poslovanja i da su svi koji zapošljavaju ljude – dobrobit i ove lokalne zajednice i Srpske.

On je naglasio da u ovom preduzeću nije bilo oscilacija u rastu i padu, te da oni imaju neki svoj kurs, kao i da nije bilo smanjivanja plata, niti otpuštanja radnika.

“A ono što je najbitnije za institucije Republike Srpske jeste da su danas podijeljene plate za prošli mjesec. Oni nisu klasični finalisti, oni su polufinalisti, ali su u tome našli svoj biznis. Više od dva miliona KM prometa godišnje naprave i to je dovoljno za ovaj broj zaposlenih i njihovu porodicu, i ja podržavam ovakve i slične kompanije”, rekao je Višković novinarima. On je naveo da isporuka za evropsko tržište funkcioniše normalno – izvozi se i za Bliski istok, te da imaju mali problem u kontinuitetu snabdijevanja u “Šumama Srpske”.

“To je više nego poznato da mnoga šumska gazdinstva nemaju ugovorene izvođače radova i onda tako dođu sukcesivno u problem da nemaju dovoljno sirovine da isporuče za finaliste”, dodao je Višković. Višković je ovoj firmi poželio uspješan rad i u narednom periodu, uz obećanje da će Vlada Srpske podržavati sve kompanije širom Republike, pa i ovu u Milićima i slične njima.

Direktor firme “Vud impeks” Zoran Kazimirović rekao je novinarima da kompletnu proizvodnju izvoze u Zapadnu Evropu, te da obaveze redovno izmiruju.

“Imali smo problema zbog virusa korona i novonastale situacije, ali nismo smanjivali broj radnika, niti njihova lična primanja. Do kraja godine imamo ugovorene poslove, imamo i probleme koji nastaju zbog `Šuma Srpske`, jer nema kontinuiteta isporuke sortimenata, ali riješiće se i to, nadamo se”, naveo je Kazimirović.

Premijer Srpske Radovan Višković danas je posjetio i kompaniju “Savoks” u Milićima koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća, aluminijumskih prozora, vrata i peleta, a njihovi proizvodi su među najkvalitetnijim u Evropi.

Oznake: Milići, Višković