Višković sa Mišićevom, Trivićem i Ćorićem: Svi da daju doprinos da se dođe do rješenja

18.09.2023. | 14:27

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednicima Saveza sindikata, Unije poslodavaca i Privredne komore Republike Srpske, Rankom Mišić, Sašom Trivićem i Perom Ćorićem.

Predsjednik Vlade naglasio je da je od velike važnosti da se u predstojećem, pregovaračkom procesu utvrdi tekst opšteg kolektivnog ugovora, kako bi se dogovorena rješenja mogla implementirati u dokumente ekonomske politike i budžeta za 2024. godinu.

Tokom sastanka, predsjednik Vlade pozvao je sve aktere socijalnog dijaloga da predlože svoje članove u radnu grupu za izradu opšteg kolektivnog ugovora, na čijem će čelu, u ime Vlade, biti Danijel Еgić, ministar rada i boračko invalidske zaštite.

Premijer Višković, apelovao je na sve učesnike dijaloga da daju svoj doprinos da se dođe do prihvatljivog i održivog rješenja koje bi moglo da se implementira u praksi i poboljša sveukupni poslovni ambijent u Republici Srpskoj.

Svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da, preko delegiranih predstavnika, učestvuju u radu radne grupe koja bi trebala da predloži rješenje u najboljem interesu Republike Srpske, kao i zaposlenih i poslodavaca.

U radu današnjeg sastanka, učestvovali su i ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Еgić, kao i predstavnici Inspektorata, Poreske uprave i Ministarstva finansija Republike Srpske.