Višković: Prvi prioritet gradnja autoputa do granice sa Srbijom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Laktašima da sa kineskim partnerima razgovara da prvi prioritet bude izgradnja autoputa od Doboja prema Bijeljini i granici sa Srbijom, dok bi drugi prioritet bila izgradnja autoputa od Banjaluke prema Prijedoru.

“Gradnju tog puta ćemo odgoditi dok ne izgradimo ovaj do granice prema Srbiji kako bismo na kraju povezali Banjaluku i Beograd”, rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem.

On je u vezi sa putnim povezivanjem Beograda i Banjaluke, preko Bijeljine i Brčkog, podsjetio da će Srbija polovinom godine početi izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači.

“Kompletnu izgradnju mosta na Savi finansiraće Srbija što je velika investicija. Takođe, oni su pokazali spremnost da na neki način pomognu gradnju puta od Rače prema Bijeljini”, rekao je Višković.

On je istakao da Vlada pregovara sa kineskim partnerima i ostalim zainteresovanim stranama da se krene u eksproprijaciju za izgradnju nastavka auto-puta od Doboja prema Brčkom i Bijeljini.

“Ponoviću, naš osnovni strateški pravac u izgradnji auto-puteva u narednom periodu jeste povezivanje Doboja i Rače, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine”, naglasio je Višković i dodao da bi radovi na putu od Doboja trebali početi početkom građevinske sezone, prenose Nezavisne novine.

On je rekao da su privedene kraju sve procedure u vezi sa izgradnjom mosta u Gradišci kako bi auto-put do Gradiške u narednom periodu imao upotrebnu vrijednost.

 Ostavite komentar: