Višković na sastanku sa Tudikom: Srpska redovno servisira sve obaveze

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Srpska redovno servisira sve obaveze i da će aktivnosti vezane za rebalans budžeta za ovu godinu i budžet za narednu biti završene u skladu sa kalendarom.

Višković je danas u Banjaluci primio u nastupnu posjetu novog rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ u BiH Andreasa Tudiku sa kojim je razgovarao o mogućnosti saradnje te ga upoznao o aktivnostima Vlade Republike Srpske i ekonomskim pitanjima.

On je zahvalio MMF-u za tehničku pomoć koja se sprovodi u saradnji sa ministarstvima u Vladi Republike Srpske, i dodao da se takav vid saradnje treba nastaviti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je rekao da je Republika Srpska spremna da dođe do aranžmana sa MMF-om, ali da se pregovori zasnivaju na bazi ekonomskih parametara.

Višković je naglasio da je Srpska spremna da sprovede ekonomske reforme, pogotovo one koje idu u prilog građana i podizanja standarda života.

On je rekao da je važna briga o najugroženijim građanima i izrazio želju da MMF stavi akcenat na te građane i poboljšanje njihovog statusa.

Višković je ocijenio da je to socijalno odgovorna politika i istakao da Vlada Srpske i MMF imaju dosta pitanja za saradnju o kojim mogu da razgovaraju.

Tudika je rekao da je saglasan da postoje mnoga pitanja o kojima se može razgovarati i ostvariti saradnja, te da vjeruje da će ona biti uspješna.

On je upoznao Viškovića da su nedavno zaključili godišnji ciklus praćenja aktivnosti u zemlji, po članu četiri, što je rezultiralo objavljivanjem izvještaja u kome su sadržane preporuke za ekonomsku politiku.

Tudika je naveo da je MMF zainteresovan za dalju saradnju, ali da je potrebno uraditi reforme.

Ostavite komentar: