Visina najniže plate u Srpskoj: Višković očekuje dogovor sindikata i poslodavaca

29.11.2023. | 17:28

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske o ekonomskoj situaciji, upoznao ih sa projekcijom budžeta za iduću godinu, te rekao da očekuje dogovor sindikata i poslodavaca o visini najniže plate u Srpskoj.

Višković je predstavnike Privredne komore Republike Srpske upoznao sa projekcijom budžeta za iduću godinu i prihvatio njihove prijedloge i sugestije po tom pitanju.

Sastanak je održan u okviru konsultacija o izradi budžeta za 2024. godinu, te je Višković delegaciji Privredne komore Srpske, na čelu sa predsjednikom Nedeljkom Ćorićem, objasnio koliko je sredstava planirano da bude izdvojeno za podsticaje za plate u privredi, nove tehnologije, nova zapošljavanja i za radnike koji ostanu bez posla.

Višković je rekao da će Vlada i dalje sarađivati sa Privrednom komorom kako bi se napravio dodatni pomak, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Predstavnici Privrede komore objasnili su stanje u njihovom sektoru, iznijeli sa kojim se problemima suočavaju i izrazili nadu da će nastaviti uspješnu saradnju sa Vladom Republike Srpske.

Oni su posebno istakli značaj podsticaja za nabavku novih tehnologija, jer se sa tim znatno povećava produktivnost i konkurentnost na inostranom tržištu, kao i školovanje deficitarnih zanimanja.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.