Vikend kontrole! Poreska uprava našla 38 neprijavljenih radnika u ovim opštinama

12.07.2021. | 19:02

Poreska uprava Federacije BiH /FBiH/ tokom vikenda pronašla je 38 neprijavljenih radnika u 125 inspekcijskih kontrola na području opština Neum, Stolac i Ravno kojima su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i izdato 47 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 96.900 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.
U ovim kontrolama inspektori Poreske uprave otkrili su 42 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 26 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.
Cilj kontrola bila je provjera poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.
Poreska uprava FBiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navedeno je u saopštenju.