VIDEO – Vidović: Neće biti smanjenja plata

16.03.2020. | 18:52

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da neće biti smanjenja plata u Srpskoj i da će penzije biti redovno isplaćivane.

Vidovićeva je istakla da će sva budžetska potraživanja biti uredno i redovno izmirivana i demantovala informaciju koja se pojavila u medijima da su plate budžetskim korisnicima umanjene 70 ili 80 odsto.

Vidovićeva je istakla da je to laž koja u teškoj situaciji izaziva još veću paniku kod građana.

– Onaj ko je to uradio ne misli dobro narodu niti Republici Srpskoj. Premijer Radovan Višković rekao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti određene mjere da bude pronađen onaj ko je tako nešto učinio – dodala je Vidovićeva.

Ona je istakla da će svi budžetski korisnici, sva fizička i pravna lica koja imaju potraživanja iz budžeta biti uredno i redovno izmirena, kao i do sada.

– Penzije, borački dodatak, invalidnine i plate biće isplaćivani u propisano vrijeme i u državnoj upravi, prosvjeti i zdravstvu. Biće izmirene i sve subvencije i podsticaji koje je Vlada planirala u ovoj godini, u poljoprivredi i privredi – dodala je Vidovićeva.

Ona je naglasila da u ovom momentu Vlada nema dugovanja za podsticaje u poljoprivredi.

– Očekujem da u toku dana dobijemo rješenja od Ministarstva privrede za vraćanje poreza i doprinosa na povećanje plate koje smo prošle godine uveli. Sutra počinje isplata tih rješenja – istakla je Vidovićeva.

Prema njenim riječima, sve što je potrebno za zdravstvo se izmiruje.

– Dinamika isplaćivanja iz budžeta biće ista kao i do sada – poručila je Vidovićeva.

Ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić istakla je da neće biti povećanja cijena namirnica, ponovivši da nema potrebe za pravljenjem zaliha.

https://www.facebook.com/rtrs.vijesti/videos/166439381007359/?t=0

Izvor:(RTRS)