VIDEO – Rekordna zimska sezona na Kozari

20.01.2019. | 21:10

Kozara bilježi rekordan broj posjeta. 130.000 posjetilaca rezultat je kvalitetnog rada i proširenje kapaciteta u prethodnom periodu. Odlični uslovi i prirodne ljepote, samo su neki od razloga zbog kojih je Kozara svake godine sve posjećenija.

Pješačke, biciklističke i trim staze ljeti, a zimi dvije skijaške staze, žičare, bebi lift i vještački snijeg – sve to upotpuni zimsku sezonu.

Broj posjetilaca udvostruči se tokom skijaške sezone, a svemu doprinosi činjenica da je Kozara i dalje najjeftinija skijaška destinacija u regiji.

– Osim istorijskih znamenitosti koje se nalaze na području Mrakovice, tu je i veliki broj planinarskih i pješačkih staza, adrenalinski park, avantura park, edukativne staze i sve ono što dopunjuje sadržaj i naravno ugostiteljska ponuda koja se nalazi na području Nacionalnog parka Kozara – kaže Amira Ganić, direktorka Turističke organizacije Prijedor.

Turističkom sezonom i obarenjem rekorda posljednje četiri godine zadovoljna je i uprava Nacionalnog parka.

– Svi koji dođu u NP Kozara budu zadovoljni i uvijek se rado vraćaju, a mi se nadamo da ćemo ovaj rekord i sljedeće godine pomjeriti naviše – kaže Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka.

Iako je zimi najposjećenija, Kozara privlači turiste tokom cijele godine koji uživaju u pješačenju, planinarenju i drugim brojnim sadržajima. Zbog toga, svake godine, bilježi sve veći broj posjetilaca.

 

Izvor:(RTRS)