Većina artikala prodata: Održan sajam proizvoda žena sa sela u Bratuncu

15.10.2023. | 19:23

Na Sajmu proizvoda žena sa sela u Bratuncu su danas 22 žene iz seoskih sredina predstavile široku lepezu raznovrsnih proizvoda izuzetnog kvaliteta i obilježile Međunarodni dan žena sa sela.

Štandovi su obilovali različitim vrstama meda i drugih pčelinjih proizvoda, voćnim sokovima i džemovima, sirćetom, vinima, ajvarom i turšijama, mliječnim prerađevinama, čajevima, pletenim artiklima, vezovima, dekupažima, ikebanama, nakitom i drugim ženskim rukotvorinama, a uprkos lošem vremenu, mnogi prolaznici su pogledali izložene artikle, od kojih je većina prodata iako Sajam nije u prvom planu imao prodajni karakter.

Željana Pjevalica, predsjednik Udruženja žena “Priroda”, koje je organizator, izjavila je Srni da je cilj ovog sajma predstavljanje pravih vrijednosti i skretanje pažnje na selo, njegove potencijale, bogatstvo, tradiciju i vrijednosti, ali i teške uslove života i rada i nedovoljnu pažnju koje društvo posvećuje ženama na selu i selu uopšte.

Na Sajmu je predstavljen i “Vodič za registraciju seoskog turističkog domaćinstva i smještaja”, koji je “Priroda” priredila jer sve veći broj seoskih domaćinstava pokazuje interesovanje i ima uslove da pruža određene oblike turističkih usluga i na taj način upotpunjuje porodični budžet.

Ovo udruženje je prethodno, u okviru projekta “Ekonomsko osnaženje žena”, održalo niz edukativnih i praktičnih radionica sa ženama, korisnicama projekta, u okviru kojih su stečena nova znanja i vještine u oblasti razvoja seoskog turizma, marketinga i dizajna.

Oznake: Bratunac, Sajam, Žene