Uzeli 200 miliona KM kredita: Zbog milionskih dugovanja blokirani računi OC „Jahorina“

01.11.2023. | 15:17

Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ nema novca da izvršava obaveze zbog čega su mu banke blokirale šest računa kako bi namirili milionska dugovanja, saznaje portal CAPITAL.

Iako se uprava OC na sva usta hvalila rekordnim ljetnim i zimskim sezonama ta priča je očigledno pala u vodu jer nisu izmirili svoje obaveze prema bankama. Procjenjuje se da je OC od banaka uzeo oko 200 miliona KM kredita koje ne uspijeva redovno otplaćivati. Banke su bile prisiljene da blokiraju račune OC i već su povukli nekoliko miliona KM.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek, kojeg smo pozvali za komentar u vezi sa blokadom računa, priznaje da nisu uspjeli u namjeri da prodaju zemljište i tako namire dug bankama.

„Nismo dobili neka sredstva koja smo planirali od prodaje zemlje, ali danas na Vladi je pitanje te zemlje riješeno tako da će danas računi biti odblokirani i moći ćemo nastaviti sa normalnim funkcionisanjem“, kazao je Elek.

Dogovor je izgleda pao juče u Tesliću gdje je Elek na investicionom forumu “Invest Srpska“ primjećen u društvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Elek je naglasio da je otvaranje zimske sezone na Jahorni 8. decembra, a da sedam dana nakon toga slijedi otvaranje Ski centra „Igrišta“.

 

Oznake: Blokada, Jahorina, Račun