Uspješan direktor na udaru Miće Kraljevića?

08.08.2020. | 12:18
Mićo Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, već duže vrijeme pokušava da smijeni direktora ŠG “Birač” Vlasenica Tanju Nikolić.

U proteklih mjesec dana, udari na Nikolićevu sve su jači, tvrdi za ATV izvor blizak gazdinstvu.

U pozadini cijele priče je pokušaj Kraljevića da na njeno mjesto dovede Aleksandra Kraljevića koji je svojevremeno bio zaposlen u Elektroprivredi RS koju je napustio uz pozamašnu otpremninu. Aleksandar Kraljević je po struci ekonomista i blizak rođak Miće Kraljevića. Tanja Nikolić je gazdinstvo podigla na noge i prema podacima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede trenutno je gazdinstvo u plusu pola miliona maraka.

Kada je prije dvije godine preuzela gazdinstvo, Nikolićeva je zatekla minus od 700 hiljada KM. Nezvanično, za promjenu na čelu šumskog gazdinstva nisu ni u Javnom preduzeću Šume Srpske, ni u resornom ministarstvu i Vladi uopšte, ali pritisci iz Vlasenice su sve jači. Do smjene je umalo došlo u februaru, ali je u posljednji čas sve obustavljeno.

Protiv Nikolićeve je napisano nekoliko anonimnih prijava, a kako saznajemo, sve su provjerne i ispostavilo se da su neutemeljene. Po raspolozivim podacima, ŠG Birač Vlasenica nema ni jednu neispunjenu obavezu prema kupcima, svi ugovori sa prerađivacima su ispoštovani, a ispunjene su i obaveze prema Centralnom računu, Upravi i Budžetu, piše ATV.