Ušle u “crveno” na godišnjem nivou: Akcija Tesle potonula za više od 6,0 procenata

Akcije Tesle su posrnule i kako procenjuju tržišni akteri ušle su u “crveno” na godišnjem nivou, usljed snažne rasprodaje deonica ove visoko kotirane tehnološke kompanije i pada bitkoina, u koji je taj proizvođač električnih automobila nedavno uložio 1,5 milijardi dolara.

Na trgovanju prije zvaničnog otvaranja Njujorške berze, u 11.21 časova po srednjoevropskom vremenu, akcija Tesle je potonula za više od 6,0 procenata nakon pada od 8,5 odsto tokom prethodne trgovinske sesije, javlja Rojters.

Firma, na čijem je čelu milijarder Ilon Mask, bilježila je zvjezdani uspon od 2020. godine, koju je započela na cjenovnom nivou od oko 85 dolara po akciji da bi 25. januara ove godine dostigla kotu od 900 dolara po akciji.

Akcijama Tesle se trenutno trguje za oko 673 dolara, odnosno po cijeni za 25 odsto nižoj u odnosu na rekordnu, što premašuje pad od 20 procenata koji po definiciji tehnički označava tržište medveda, napominje britanska agencija.

Bitkoin je takođe “uletio” na tržište medvjeda, srozavši se sa vrhunca od 58.354 dolara, koliko je vrijedeo 21. februara, na 45.000 dolara ranije danas.

Ostavite komentar: