Uskoro u Banjaluci potpisivanje ugovora “Srbijagasa” i “Gasprometa”

30.01.2019. | 18:05

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ocijenili su na sastanku u Beogradu da će ugovor između “Srbijagasa” i “Gasprometa” Pale biti potpisan u Banjaluci u najkraćem mogućem roku.

Antić i Đokić, koji su se sastali u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta, razgovarali su o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dvije gasne kompanije – ЈP “Srbijagas” i “Gaspromet” Pale, kako bi dvije strane nesmetano nastavile sa razvijanjem zajedničkih gasnih projekata.

Na sastanku je ocijenjeno da Republika Srpska i Srbija imaju dobru saradnju u oblasti gasa, a sigurnost u isporuci tog energenta izuzetno je značajna za budući privredni razvoj, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Kada je riječ o uređenju odnosa “Srbijagasa” i “Gasprometa”, vlade Srpske i Srbije dale su saglasnost u vezi sa uređenjem i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa ova dva preduzeća.

Na sastanku su usaglašena otvorena pitanja iz Nacrta ugovora između “Srbijagasa” i “Gasprometa” koji će, nakon pravno-tehničke redakcije, biti potpisan u prisustvu dvojice ministara energetike u Banjaluci u najkraćem mogućem roku.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović, pomoćnici ministra Republike Srpske Slavica Bogdanović, Milan Baštinac i Milenko Todorović, direktori gasnih kompanija Dušan Bajatović i Milomir Draganić i predsjednik Saveta Agencije za energetiku Srbije Dejan Popović.

 

Izvor.(SRNA/ RTRS)