Ulaz besplatan! Međunarodni sajam turizma u Banjaluci od 1. do 3. marta

16.01.2024. | 15:31

Četvrti Međunardoni sajam turizma “Banja Luka 2024“ biće održan u Banjaluci u periodu od 1. do 3. marta 2024. godine.

Riječ je o najvećem turističkom događaju u Republici Srpskoj i BiH. Sajam će se održavati u Sportskoj dvorani “Centar” u Banjaluci, a radno vrijeme sajma je od 10 do 18 časova.

Svečano otvaranje sajma predviđeno je 1. marta (petak) u 13 časova. Ova velika međunarodna sajamska manifestacija održava se u organizaciji kompanije „RS Consulting and Trade” uz institucionalnu podršku resornih ministarstava, i to: Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Značajnu podršku organizaciji manifestacije pružio je i grad Banja Luka kao domaćin ali i brojne institucije i organizacije iz oblasti turizma iz čitave BiH.

– I ove godine, kao i prethodnih uz visok organizacioni i profesionalni nivo očekujemo da će sajam okupiti veliki broj izlagača iz svih krajeva regiona. U okviru kompleksa dvorane “Centar” na prostoru većem od 1.400 kvadratnih metara turističku ponudu, smještajne kapacitete, kulturu i običaje predstaviće više od 150 direktnih izlagača iz zemalja u okruženju. Izuzetna lokacija, u strogom centru grada, biće mjesto gdje će brojni posjetioci imati priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajem i predstavnicima iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Grčke i Turske – rekao je predsjednik Uprave sajma Slaviša Kovačević.

Kao i prethodnih godina Međunarodni sajam turizma u Banjaluci biće mjesto susreta i umrežavanja brojnih turističkih radnika iz zemalja okruženja. Organizatori manifestacije u cilju povezivanja turističkih radnika organizovaće i niz pratećih edukativnih aktivnosti kao što su stručne konferencije, panel diskusije i slično. Za sve izlagače biće upriličen i bogat kulturno-zabavni program u gradu na Vrbasu kroz “Veče prijatelja sajma” i “Banjalučko veče”.

– U tri sajamska dana, gdje je ulaz besplatan, za sve posjetioce pripremljena su iznenađenja kao i nagradne igre s poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija iz različitih podneblja što je dodatni razlog za posjetu jedinstvenog sajma turizma u Banjaluci. Svi posjetioci dobiće priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste. Promovisaće se najrazličitije mogućnosti izbora kao što su porodnična putovanja, daleke i egzotične destinacije , putovanja za mlade, siti brejk, odmor i oporavak u fantastičnim banjama, spa vikendi na planinama te eko i aktivni turizam kao i niz drugih mogućnosti izbora – dodao je Kovačević.

Postupak registracije, zakupa izložbenog prostora i dodatne opreme uz ostale informacije o sajmu objavljen je na internet stranici www.banjaluckisajamturizma.com. Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti projektnom timu Sajma na i-mejl adresu [email protected].