Ukupna vrijednost 300 miliona KM: Srpska prodaje zemljište za turistički kompleks

06.09.2023. | 09:56

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske i Jovan Andrić, direktor preduzeća “Nugo holdin”, potpisaće danas u Banjaluci Ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju projekta “Lajon Hil Vilidž Trebinje”.

Vrijednost ovog zemljišta, kako su ranije saopštili iz Vlade Republike Srpske je 964.870,24 KM i nalazi se na lokaciji Gorica 2 u Trebinju.

Kada je riječ o samom projektu “Lajon Hil Vilidž” iz kompanije “Nugo Holding” rekli su da je njegova ukupna vrijednost 300 miliona KM, prenose Nezavisne.

“Prema dostavljenom projektu, kompleks ‘Lajon Hil Vilidž’ obuhvatiće izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata”, naveli su ranije iz ministarstva trgovine i turizma.

Inače, kompanija “Nugo holding” Trebinje posluje u sastavu kompanije Brova Holding iz Norveške čiji su osnivači članovi porodice Andrić porijeklom iz Trebinja.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.