U ovoj godini cilj 200.000 putnika sa banjalučkog aerodroma

Uprava “Aerodroma Republike Srpske” za ovu godinu ima ambiciozne planove, a jedan od ciljeva je i da broj putnika koji će koristiti ovu vazdušnu luku dostigne 200.000, rekao je danas u Laktašima vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Zoran Injac.

On je nakon sastanka sa načelnikom opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem istakao da je cilj da ovo preduzeće postane intermodalno čvorište robnog i putničkog saobaraćaja, što će doprinijeti i razvoju ove lokalne zajednice.

“Pred poslanicima Narodne skupštine Srpske će se naći i usvajanje plana područja posebne namjene za prostor `Aerodroma`, te smo razgovarali o tome da se naše preduzeće razvija na način koji neće ugrožavati interese Laktaša, ali i da dobijemo podršku za sve ono što je neophodno da riješimo u infrastrukturi”, rekao je Injac novinarima.

On je naveo da je uprava “Aerodroma” u fazi pregovora i sa ruskom avio-kompanijom, te da postoji mogućnost da na proljeće bude otvoren i direktan let Banjaluka-Moskva, te ocijenio da će to donijeti sasvim novu dimenziju ovom prostoru.

“Ne smijemo zaboraviti i na redovan čarter let, koji je funkcionisao prethodnih godina, a najavio bih za ovu godinu i da će iz Banjaluke letjeti tri aviona, i to od dva za Tursku i jedan za Grčku”, rekao je Injac.

Injac je podsjetio da je uspostavljen strateški partnerski odnos sa kompanijom “Rajaner”, koja je već otvorila tri destinacije sa banjalučkog aerodroma, a od aprila se očekuje i let za Berlin.

“Tokom godine će biti još nekih iznenađenja, oko kojih još razgovaramo, a javnost će o njima biti na vrijeme informisana”, rekao je Injac.

Injac je napomenuo da ostaje i da se riješi završetak kargo objekta, koji će biti jedan od najmodernijih u BiH.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je zajednički cilj da preduzeće “Aerodromi Republike Srpske” bolje radi, te da ima što više putnika.

Prema njegovim riječima, na sastanku je bilo riječi o unapređenju saradnje, kako bi se stvorili uslovi za nemetano funkcionisanje “Aerodroma”, kao i ugodan boravak putnika, jer će razvoj avio-saobraćaja će doprinijeti i ubrzanom razvoju opštine.

“Trudimo se da nađemo rješenja za određena pitanja, kao što je da se ovo preduzeće priključi na naš vodovodnni sistem, jer zasebni vodovodni sistem `Aerodroma` ne zadovoljava potrebe preduzeća”, rekao je Karapetrović.

Karapetrović je naveo da je potrebno naći i kvalitetno saobraćajno rješenje pristupa na auto-put, odnosno da izgraditi novu saobraćajnicu koja bi povezala sadašnju petlju auto-puta u Laktašima sa “Aerodromom”.

 

Izvor.(RTRS)            Foto:(Dejan Božić / RAS Srbija)

 Ostavite komentar: