“U oblasti proizvodnje mesa sve je teže”: Teške riječi SDS-a na račun ministra Košarca

24.12.2020. | 14:41

Već dvije sedmice od obećanja ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca da će povući zaštitne mjere kako bi zaštitio interese domaćih proizvođača mesa, ništa nije poduzeto, a stanje u oblasti proizvodnje mesa je sve teže i teže, saopštila je SDS.

“Očigledno je obećanje Staše Košarca bilo smo kupovina vremena i način da nezadovoljne proizvođače mesa još jednom prevari. Svojim potezima nakon sastanka o zaštiti domaće proizvodnje, Košarac je još jednom pokazao da drži interes međunarodnih uvozničkih lobija i da mu je njihov interes preči od interesa uzgojivača domaćeg mesa”, tvrde u SDS.

Prema njihovim riječima, vrijeme je pokazalo da je priča o zaštiti domaće proizvodnje intervencijom države „samo Košarčeva šarena laža za proizvođače tovne junadi i svinja, a svojim postupcima Košarac je pokazao da favorizuje interese uvozničkih lobija“.

“Građani Republike Srpske su još jednom uvidjeli da se Košarac uopšte ne bavi svojim poslom i da od njega ne mogu očekivati nikakav napredak. Košarčevo odbijanje da pomogne domaćoj privredi samo je dio sivila aktuelnog Savjeta ministara koji će ostati upamćen kao najlošiji u istoriji BiH”, kažu u SDS.

Oznake: Košarac