Trgovci, veletrgovci i poslodavci jasni: Odluka o ograničenju marži neprihvatljiva

Trgovci, veletrgovci i poslodavci u Federaciji BiH su danas na sastanku sa predstavnicima Vlade ovog entiteta najavili da neće sprovoditi odluku o ograničenju marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode jer smatraju da će to dovesti do nesagledivih štetnih posljedica.

Oni traže da bude izmijenjena odluka Vlade FBiH kojom je utvrđena maksimalna marža od šest odsto u veleprodaji i osam odsto u maloprodaji jer je smatraju neustavnom, nezakonitom i nesprovodivom.

Na sastanku je razmatran način na koji ova odluka može biti optimizovana kako bi marža bila prihvatljiva za trgovce, ali i da građani imaju koristi, prenose federalni mediji.

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović rekao je da su na sastanku poslodavci predočili zašto za njih odluka nije prihvatljiva. On je rekao da će morati biti precizirana dužina trajanja kontrole cijena, ali i redukovan spisak proizvoda na koji se ograničenje marži odnosi.

“Nadam se da će se doći do rezultata, da odluka bude korigovana. Nadamo se da će to biti na sjednici Vlade u četvrtak, 8. aprila, i da će biti prihvatljiva za nas”, rekao je Smailbegović.

Ostavite komentar: