Trend rasta se nastavlja: Bitkoin premašio nevjerovatnu vrijednost od 28.000 dolara

Bitkoin neprestano bilježi trend rasta i ne pokazuje znakove zaustavljanja, a posljednji podaci pokazuju da je premašio nevjerovatnu vrijednost od čak 28.000 dolara.

Digitalna valuta je vrijedila više od 20.000 dolara prije samo 11 dana, a sada je bliža nego ikad prije iznosu od 30.000 dolara.

Izuzetan rast vrijednosti bitcoina rezultat je investiranja u ovu i druge kriptovalute tokom pandemije korona virusa, a očekivanja su da će se ovaj trend nastaviti i u 2021. godini. Činjenica da američki dolar ozbiljno slabi čini bitcoin izuzetno atraktivnom valutom.

Trenutna tržišna kapitalizacija bitkoina iznosi oko 500 milijardi dolara. Podsjećanja radi, istraživači kriptovaluta smatraju da bi tržišna kapitalizacija bitkoina mogla dostići bilion dolara tokom 2021. godine ukoliko investitori ozbiljno shvate ovaj novac.

Prema riječima Anthonyja Scaramuccija, osnivača Skybridge Capitala, pred bitkoinom su njegovi najbolji dani, ali uvijek mora postojati oprez zbog novih nestabilnosti, s obzirom na istoriju ove kriptovalute čija vrijednost je u jednom periodu konstantno padala, prenosi Klix.

Ostavite komentar: