Trebinju i ove godine zlatna medalja na Sajmu u Berlinu

09.03.2024. | 20:36

Na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja u Berlinu Trebinje je i ove godine dobilo nagradu “zlatna zvijezda” za najbolji promotivni turistički video u kategoriji Eko turizam. Video prikazuje sve ljepote ovog kraja.

Slavenko Vukasović, zaljubljenik je u prirodu i fotografiju. Autor je videa koji je dobio zlatnu medalju na najprestižnijem tusrističkom sajmu u Berlinu, a koji prikazuje živopisan krajolik Hercegovine i odlične uslove za aktivni turizam.

Spoj netaknute prirode i aktivnosti poput biciklizma, planinarenja, ronjenja očarale su i stručni žiri.

– Video se sastoji od tri cjeline. Prva prikazuje kakao izgleda grad, zatim se selimo na okolinu Popovo polje, planinu Orjen, da bi kasnije prikazali te aktivnosti koje nudimo, planinarenje, biciklizam, kajak i na kraju pošto je tema eko turizam pozivamo turister da se uključe i učuvanju prirode – naveo je Vukasović.

U turističkoj ponudi najjužnijeg grada Srpske uvijek ima mjesta za nove sadržaje. Јedan od njih je i aktivni turizam koji ima mnoštvo pogodnosti. Јedinstveno je što u krugu od 40 kilometara možete biti i na planini i na moru.

Za Trebinje vlada interesovanje 365 dana u godini. Gradić koji pruža uslove za odmor i rekreaciju. Mir i blizina mora, bogato kulturno nasljeđe, domaća zdrava hrana, samo su neke od preporuka za posjetu ovom gradu.