Transcom širi svoje poslovanje: Globalni lider u pružanju korisničke podrške najavljuje dolazak u Banjaluku

19.08.2021. | 07:25

Transcom, švedska kompanija za unapređivanje iskustava klijenata, najavljuje dolazak u Banjaluku i otvaranje trećeg centra za korisničku podršku u Bosni i Hercegovini.

Ovo je odlična prilika za Banjalučane koji aktivno govore strane jezike i vole raditi u dinamičnom i modernom okruženju da počnu graditi svoju karijeru u kompaniji koja pruža niz karijernih mogućnosti.

Kompanija posluje u 23 zemlje i zapošljava tim sa više od 28000 zaposlenih. U julu 2020. godine Transcom je počeo graditi svoju mrežu centara u Bosni i Hercegovini otvaranjem prvog centra za korisničku podršku u Tuzli, nakon čega je svoje poslovanje proširio na područje Zenice. Kompanija progresivno nastavlja investirati u projekte u BIH i dolazi u Banjaluku, gdje pokreće novi projekt za inostranog klijenta.

Posao agenta korisničke podrške u Transcomu odnosi se na odgovaranje na upite korisnika zaprimljene putem poziva, chata i e-maila. Posao ne podrazumijeva prodaju, nego odgovaranje na upite koje korisnici upućuju klijentu, a za isti je potrebno poznavanje njemačkog jezika budući da se korisnička podrška pruža korisnicima sa njemačkog govornog područja.

Prvi timovi zaposlenih u Banjaluci počeli su s radom i uspješno savladavaju poslovne izazove koji su pred njima, a do kraja 2021. planirano je otvaranje više desetina novih radnih mjesta.

Kompanija se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u samom središtu Banjaluke, na adresi Ive Lole Ribara 4. Uređenje Transcomovog centra za korisničku podršku trenutno je u završnoj fazi i kompanija uskoro otvara vrata za nove zaposlene koji će se pridružiti banjalučkom timu.

Osim atraktivne plate i stimulativnih mjesečnih bonusa, kompanija svim zaposlenima nudi zaposlenje uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, plaćenu profesionalnu obuku za posao uz prijavu od prvog dana obuke, dva slobodna dana u sedmici i niz drugih pogodnosti. Prethodno radno iskustvo na sličnim poslovima nije neophodno, budući da svi zaposleni prolaze kroz detaljnu obuku prije početka rada.

U zemljama regiona Transcom posluje duže od 15 godina, sa četiri kontakt centra u Hrvatskoj i to u Osijeku, Vinkovcima, Zagrebu i Puli, te dva kontakt centra u Srbiji, u Beogradu i Novom Sadu.

Karakteriše ju jedno dinamično, motivišuće i prijateljsko radno okruženje s konstantnom mogućnošću napretka za sve zaposlenike koji se istaknu svojim radom i proaktivnošću. Prema riječima njihovih zaposlenika, jedna od najboljih karakteristika Transcoma je izražen timski duh i ugodna radna atmosfera.Transcom veliku pažnju  pridaje tome da u poslovanju poštuje sve elemente Zakona o radu i sve druge normativne propise, poštuje sva prava radnika, te vodi brigu o svakom radniku kao individui. Kompanija se vodi načelom diverzifikacije i inkluzivnosti, kako bi se svi članovi tima osjećali prihvaćeno i ugodno u svojoj radnoj sredini.

Uslovi rada postavljeni su na izuzetno visok nivo. Svaki centar, osim radnih jedinica s najkvalitetnijom savremenom opremom, obuhvata konferencijske prostorije, prostorije za trening, bogato opremljenu kuhinju i prostorije za odmor u kojima zaposlenici mogu provoditi svoje pauze, a kompanija konstantno ulaže u razvoj svojih objekata i uvodi nove pogodnosti za svoje zaposlenike.Osim agenata u korisničkoj podršci, Transcom tim u Bosni i Hercegovini obuhvata i analitičare kvalitete, voditelje timova, niz menadžerskih pozicija te pozicija u administraciji, regrutaciji i odjelu ljudskih resursa. Većina unapređenja na više pozicije temelji se na internoj regrutaciji i na pružanju prilike postojećim članovima tima da razviju svoju karijeru te počnu graditi iskustvo na novoj poziciji.

Kompanija pruža stabilnost radnih mjesta, o čemu svjedoči velik broj zaposlenika u regionu koji su gotovo svih 15 godina dio Transcom tima i koji su u kompaniji razvijali svoju karijeru, često krećući sa pozicije agenta u korisničkoj podršci. Stabilnost poslovanja Transcom velikim dijelom ostvaruje zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj saradnji s nizom renomiranih klijenata iz cijeloga svijeta, s kojima konstantno sarađuje i aktivno radi na dodatnom unaprijeđenju poslovnih procesa te otvaranju novih radnih mjesta.Kompaniju odlikuje fleksibilnost, zbog čega se jednostavno pokreću novi projekti i na postojećim i na novim lokacijama, pored dugogodišnjih projekata koji zapošljavaju više hiljada zaposlenika u regiji.

Osim projekata na njemačkom jeziku, kompanija u Bosni i Hercegovini obuhvata projekte korisničke podrške na engleskom, francuskom i holandskom jeziku, a u Transcomu navode da razmatraju mogućnosti proširenja poslovanja na niz drugih stanih jezika.Sve detalje otvorenih radnih mjesta moguće je pročitati na internetskim stranicama kompanije posjetom na adresu  https://transcombih.recruitee.com/o/.

Svi zainteresirani za posao, nezavisno o tome koji strani jezik aktivno govore, mogu stupiti u kontakt s menadžmentom kompanije slanjem poruke putem Facebook i Instagram profila te slanjem maila na adresu [email protected].

Prijaviti se mogu svi koji poznaju strane jezike. Za prijavu nije potrebno imati certifikat koji dokazuje poznavanje jezika, a nakon prijave Transcom tim provjerava nivo poznavanja jezika, te u kratkom roku kandidatima pruža povratnu informaciju o mogućnosti zaposlenja u kompaniji.

Iskustvo zaposlenih u Banjaluci
  • Branka, team leader:
    Sigurnost, sjajan tim ljudi sa kojima radim i zanimljivi izazovi koje mi je pozicija TL-a u Transcomu ponudila je savršena kombinacija gdje mogu svoje prethodno radno iskustvo da iskoristim i da se i dalje poslovno razvijam u pravcu koji sam zamislila. Osjećam se kao da sam postala član jedne jako zanimljive, susretljive i velike porodice i da sam na mjestu gdje se moje ideje i ideje drugih osoba sa kojima radim čuju i sprovode u djelo.