Teško pogođeni zaključavanjem! Ministar najavljuje još oko 4,3 milijardi evra pomoći firmama

Britanski ministar finansija Riši Sunak najaviće dodatnih pet milijardi funti, oko 4,3 milijardi evra, za pomoć preduzećima koja su teško pogođena zaključavanjem u svom budžetskom izvještaju sljedeće nedjelje, saopštila je britanska Vlada.

Prodavnice, barovi, klubovi, hoteli, restorani, teretane i frizerski saloni bili bi među skoro 700.000 kompanija koje ispunjavaju uslove za nova direktna novčana sredstva u iznosu do 18.000 funti, prenosi Rojters.

“Sada postoji svjetlo na kraju tunela i ovih pet milijardi funti dodatnih novčanih bespovratnih sredstava obezbijediće da naše glavne ulice mogu sa optimizmom da otvore svoja vrata”, rekao je Sunak.

Lokalne vlasti u Engleskoj takođe će dobiti dodatnih 425 miliona funti za raspodjelu grantova preduzećima koja ne ispunjavaju uslove za grantove za ponovno pokretanje, dok će administracije u Škotskoj, Velsu i Sjevernoj Irskoj dobiti 794 miliona funti dodatnih sredstava.

Vlada je već premašila 280 milijardi funti potrošnje na korona virus i smanjenja poreza, dovevši zaduživanje Britanije na najviši nivo od Drugog svjetskog rata, navodi Rojters.

Ostavite komentar: