Super vijesti! Njemačka kompanija zainteresovana za investiranje u Srpskoj

20.07.2023. | 17:27

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović razgovarao je danas sa predstavnicima njemačke kompanije “Vet” iz Vupertala, koji su iskazali zainteresovanost za investiranje na prostoru Srpske, prije svega, zbog stabilnosti, blizine tržišta EU i drugih pogodnosti i podsticaja koje nadi Republika Srpska.

Kompanija “WET GmbH&Co.KG” iz Vupertala planira da zaposli oko 150 radnika, uz predviđeno ulaganje od oko 40-50 miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Ministar Mitrović je informisao predstavnike njemačke kompanije o podsticajnim mjerama koje Srpska nudi potencijalnim stranim ulagačima.

On je upoznao sagovornike sa spremnošću Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da daju podršku kako bi se realizovala ova investicija.

“Predstavnici kompanije su iskazali svoju iznenađenost i impresioniranost informacijama koje im je ministar Mitrović predstavio, a, takođe, je obećao i svu dalju pomoć u realizaciji projekta, ako bi se ova kompanija odlučila da investira u Republiku Srpsku”, navodi se u saopštenju.

Namjera kompanije je proširivanje proizvodnje na područje jugoistočne Evrope.

“WET GmbH&Co.KG” je njemačka porodična kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji sanitarnih proizvoda i instalacionih sistema, tehnologije odvodnje i cijevnih sistema, posluje širom svijeta sa 2.500 zaposlenih i šest proizvodnih lokacija.

Sastanku su, osim predstavnika njemačke kompanije Štefana Piperta, Tomasa Piperta i Alena Avdakovića, prisustvovali i predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA LJiljana Bjelošević i Nina Pobrić, kao i predstavnik Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Alma Tabučić.