Šulić u Mrkonjić Gradu: I male lokalne zajednice mogu biti izuzetne destinacije

16.06.2023. | 14:49

Male lokalne zajednice mogu biti izuzetne turističke destinacije za čitavu Republiku Srpsku, izjavio je danas ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić u Mrkonjić Gradu gdje je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o projektima.

Šulić je istakao da će manifestacija “MG ljeto” ove godine za 45 dana imati više od 40 aktivnosti, a jedna od njih će biti “Čuvari tradicije” 31. jula koju će Ministarstvo finansijski podržati u iznosu koji budu tražili iz opštine i Sportsko-kulturnog centra.

On je danas razgovarao sa načelnikom ove opštine Draganom Vođevićem i njegovim saradnicima o zajedničkoj saradnji i o projektima koje će realizovati u narednom periodu, te istakao da će na području ove opštine nastaviti da rade i na proširenju turističke signalizacije.

Šulić je napomenuo da će podržati i projekat lokalnog planinarskog društva “Stazama zdravlja – promocija staza i šetnja oko jezera Balkane”, odnosno razgovaraće sa turističkim agencijama da Balkanu mapiraju u ponudi za turiste.

“Mislim da to može biti dodatni potencijal za Mrkonjić Grad, ali i za sav ovaj dio Republike”, naglasio je Šulić.

Vođević je zahvalio ministru za sve realizovane projekte, kao i za projekat uređenje turističke signalizacije, koji se sad završava.

“Upravo smo završili nabavku i krećemo u postavljanje nove signalizacije za naše sugrađane i posjetioce kako bismo na pravi način prezentovali turističke potencijale koje imamo”, rekao je Vođević.