Šulić o cijeni pekarskih proizvoda: Cilj unaprijediti položaj građana i ne ugroziti radna mjesta

27.02.2024. | 21:45

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je večeras da će se na planu kontrole nad cijenama nekih osnovnih pekarskih proizvoda nastaviti pregovori sa predstavnicima proizvođača u ovoj branši s ciljem postizanja kompromisa koji bi istovremeno doprinio unapređenju položaja građana i ne bi ugrozio radna mjesta u mlinsko-pekarskoj industriji.

Šulić je izjavio Srni da je resorno ministarstvo na dosadašnjim pregovorima sa proizvođačima pekarskih proizvoda i Privredne komore zastupalo stav da bi cijena hljeba od brašna tip 500 i 600 grama trebalo da bude 1,90 KM.

Šulić je podsjetio da su održali nekoliko konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima proizvođača pekarskih proizvoda i republičke Privredne komore na kojima su saslušani njihovi razlozi podizanja cijena.

On je rekao da su na tom planu poslodavcima iz navedene oblasti predočene ranije preduzete i brojne mjere Vlade radi ozbiljnog rasterećenja i olakšavanja njihovog poslovanja.

“Pa i o cijeni električne energije koja je najjeftinija. Sve to su politike Vlade koje su znatno uticale na unapređenje položaja ovdašnje privredne zajednice”, podsjetio je Šulić.

On je dodao da je Vlada već preduzela korake dijeljenja osnovnih životnih namirnica, poput brašna, socijalno ugroženima u Srpskoj.

“Na više frontova radimo da olakšamo položaj stanovnika Srpske koji se suočavaju sa inflacijom”, rekao je Šulić.

Šulić je u vezi s tim naveo da će biti borbe sa cijenama, ali da je Srpska uprkos svemu tome najjeftinija i kada se uporede cijene sa Federacijom BiH, pa i Srbijom i nekim zemljama EU.