Stevanović preuzeo Aluminu: Neću biti grobar i izvarati narod

26.02.2023. | 13:36

Novi predsjednik uprave zvorničke „Alumine“, dugogodišnji gradonačelnik i aktuelni poslanik SNSD-a Zoran Stevanović kaže da neće biti grobar ovog preduzeća te da će učiniti sve da ono nesmetano posluje.

Stevanovića je prije dva dana Upravni odbor izabrao za novog predsjednika Uprave kompanije “Alumina”.

„Alumina“ je ćerka firma fabrike glinice „Birač“ koja je u stečaju. Okončanje tog postupka po ocjeni Stevanovića ključno je za njen razvoj i budućnost.

„Fabrika koja zapošljava skoro 1.500 ljudi je žila kukavica regije Birač i očekujem da zajedno sa ljudima koji tamo rade unaprijedimo i proizvodnju i prodaju te spremni dočekamo završetak stečaja. Ona mora da bude dovoljno atraktivna kako bi se pojavili investitori i strateški partneri iz te branše“, kaže Stevanović u izjavi za Capital.

Do pojave strateškog partnera, Stevanović dodaje da je potrebno fabriku sačuvati kao i sva radna mjesta.

„Neću izvarati ljude sa kojima živim cijeli život. Svjestan sam šta je „Alumina“ za narod u Zvorniku. Prije bi se ubio nego dozvolio da neko uništi fabriku i isiječe u staro gvožđe“, zaključio je on.

Inače, nekoliko dana prije nego što će doći na čelo ovog preduzeća, Okružni privredni sud u Bijeljini smijenio je stečajnog upravnika Fabrike glinice „Birač“ Lazu Đurđevića i za novog upravnika imenovao Miodraga Petrovića iz Zvornika.