Šteta više od 17.000 KM: Porodici iz trebinjskog sela pčelinjak stradao od požara

30.07.2021. | 18:48

Pčelinjak porodice Anđelić iz trebinjskog sela Gornje Vrbno, 12 kilometara sjeveroistočno od centra grada, u dobroj je mjeri stradao od požara, a prema izjavama vlasnika šteta koju im je nanijela vatra iznosi više od 17.000 maraka.

“U pitanju je otvoreni požar koji se proširio na lokalitet gdje se nalaze košnice i gdje je izvršen uviđaj, ali o visini štete je još rano govoriti iako su vlasnici već dali izjavu o nekoj svojoj procjeni”, navedeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Sve se, prema izjavama komšija, dešavalo munjevitom brzinom i niko nije ni primijetio vatru u pčelinjaku dok nisu uočili ogromni plamen i viku vlasnika.

“Plamen je već bio došao do rožnika kuće, ali su, srećom, vatrogasci iz Trebinja stigli jako brzo, s obzirom na to da smo ipak udaljeni od grada, tako da su spaseni kuća i pomoćni objekti”, kažu komšije. Prema prvim procjenama, vidljivo je da ima dosta uništenih košnica, ali i pčelarske opreme, a vosak kojeg je plamen sagorio prouzrokovao je temperature topljenja aluminijuma kojim je bila pokrivena pčelarska oprema.

S obzirom na to da je na teren izašla i trebinjska policija, u Policijskoj upravi Trebinje kažu da je sve još u fazi istrage, a od inspektora za poljoprivredu koji treba da izađe na lice mjesta se očekuje da ustanovi kolika je šteta i šta se sve događalo.

Iako se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor, u Policijskoj upravi Trebinje to nisu željeli da potvrde, niti da kažu da li je ustanovljeno da li je požar izbio u pčelinjaku ili je došao s okolnih parcela.

“Sve je još u fazi istrage i zasad se jedino zna da je u pitanju otvoreni požar”, saopšteno je u policiji, pišu Nezavisne.