Stavljen katanac: Za mjesec dana u BiH propala 84 preduzeća

29.08.2022. | 13:38

U posljednjih mjesec dana u BiH propala su 84 preduzeća, od čega je u 34 slučaja zaključen stečajni postupak, a 27 ih je već obrisano iz sudskog registra.

Kod jednog dijela privrednih subjekata u toku je postupak likvidacije ili stečaja i njihov proces gašenja još uvijek traje, dok su drugi potpuno prestali da postoje.

Između ostali, iz sudskog registra brisani su “Brandworks” iz Sarajeva, “Imunopharm” iz Višegrada, “Ogi-farm” Banjaluka, “DM gradnja i montaža” iz Prnjavora, kao “PZ Čokorska polja” iz Banjaluke, prenosi CAPITAL.

Stečajni postupak otvoren je u Putničkoj agenciji “Travelin” iz Sarajeva, u “Interinvest-Niskogradnji” u Mostaru, u “Zlatnom klasu” u Sarajevu, u “Bell chemicals-BH” iz Trna kod Laktaša, u “Medisana international” iz Banjaluke, “Rivijeri 88” iz Banjaluke, “PZ tehnička ortopedija” iz Banjaluke, “Uno dentu” iz Kozarske Dubice i drugim.

Likvidacioni postupak otvoren je u “IC Grid Energy” iz Banjaluke, “Loliti” iz Ljubuškog, u Veterinarskoj stanici u Jablanici, “Diplomatu” u Tuzli, “Apetitu” iz Sarajeva, a zatvoren u “Latinoviću” iz Kozarske Dubice, “Kanalu 3” iz Prnjavora, “Rasco investicijama” iz Banjaluke, “Ivemu” iz Zvornika, “Executive digitalu” iz Banjaluke, PZ “Pecka” iz Mrkonjić Grada, te “Sfera servisu” iz Banjaluke.