Šta ste nekada bitkoinom mogli da kupite, a šta danas?

07.03.2021. | 10:51

Čudnovat je put bitkoina, digitalnog novčića koji je “zaludio” čitav svijet, posebno u posljednjih nekoliko mjeseci.

Njegova vrijednost raste neprestano, i trenutno je na cifri od oko 50.700 dolara.

Nedavno je u Crnoj Gori prodata i prva krava, plaćena bitkoinom, čija je realna vrijednost veća od 1.000 evra. Sve je više ulagača, ali i kompanija koje mu ukazuju povjerenje.

Podsjećamo, nedavno je pređen i “prag” od bilion dolara: toliko danas vrijede svi bitkoini zajedno. Oni koji se bave njime i analizom tržišta generalno, napravili su zanimljivo poređenje vrijednosti najpoznatije kriptovalute kroz vrijeme.

Tako je prije 10 godina bitkoin vrijedio toliko da za njega možete kupiti samo jedan hamburger iz Meka, a prije pet godina već ste mogli sebi da priuštite Ajfon, piše Telegraf.rs.

Tokom 2019, pa i dobrim dijelom 2020, za jedan bitkon ste mogli sebi i porodici da obezbijedite dobar odmor, a koliko bitkoin vrijedi danas? Toliko da možete sebe počastiti Teslinim Modelom 3.

Riječ je o popularnom električnom automobilu, čija se cijena kreće od 37.000 dolara do oko 54.000 dolara. U posljednjih šest mjeseci, vrijednost bitkoina je skočila oko 350%, tako da je krajnje vrijeme da ga bolje razmotrite.