Sporazum sa liderom u proizvodnji radnih mašina: U Laktaše stiže investicija vrijedna 40 miliona evra

24.07.2023. | 17:38

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić potpisao je ugovor o prenosu prava svojine sa italijanskom kompanijom “PMP Industries” s.p.a, koja je svjetski lider u proizvodnji komponenti za drobilice kamena, pumpe za beton i drugih mašina.

Vrijednost investicije u Laktašima je 40 miliona evra, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini.

“U završnoj fazi je i procedura dobijanja građevinske dozvole čime postajemo Grad sa najviše privrednih investicija u Republici Srpskoj i BiH uzimajući u obzir domaće i inostrane privrednike, a sa nekoliko kvalitetnih odluka koje smo donijeli privukli smo sve ove značajne investitore”, rekao je Bojić.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu na sjeveru Italije zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija “PMP Industries” kao društveno odgovorna razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a pomaže i mnoge projekte za djecu i mlade gdje god posluje.