Skočile akcije Tesle: Mask nakon tri dana ponovo vodi na listi bogatih

30.01.2024. | 19:42

lon Mask ponovo je zvanično najbogatija osoba na svijetu, nakon što je prestigao izvršnog direktora kompanije LVMH Bernara Arnoa, koji je bio prvi na listi tri dana, objavio je danas Forbs svoju listu milijardera.

Ovaj medij napominje da se to dogodilo zato su akcije kompanije Tesla zabilježile ozbiljan rast, nakon velikih padova protekle nedjelje.

Bogatstvo južnoafričko-američkog biznismena poraslo je juče za 5,5 milijardi dolara, čime je njegovo procijenjeno bogatstvo uvećano na 210 milijardi dolara, navodi Forbs.

Francuski milijarder Bernar Arno drugi je sa 208,5 milijardi dolara.

Tako veliki skok Maskove imovine rezultat je rasta cijena akcija Tesle od gotovo 4,2 odsto, čime su dostigle iznos od oko 176 dolara, nakon što su prošle nedjelje pale na 192 evra zbog loših kvartalnih rezultata.

Arno je prestigao Maska prošle nedjelje pošto su akcije LVMH-a porasle više od 13 odsto u petak, nakon izvještaja o velikim prodajama u 2023. godini.

Osnivač Amazona Džef Bezos daleko je iza njih na trećem mjestu Forbsove liste milijardera sa procijenjenim bogatstvom od 170 milijardi evra.

Oznake: Bogatstvo, Tesla