Sastanak u Beču: Predstavnici IRB-a predstavlili investicione mogućnosti Srpske

22.06.2022. | 16:15

Predstavnici Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske sa vršicem dužnosti direktora IRB-a Draženom Vrhovcem na čelu danas su na konferenciji sa austrijskim privrednicima i organizacijama u Beču predstavili investicione mogućnosti Srpske.

Otvorena je saradnja sa potencijalnim ulagačima kojima su predstavljeni investicioni profili Srpske, kao i opština i gradova, te aktivnosti koje IRB sprovodi u okviru snažne promocije potencijala Srpske, saopšteno je iz ove banke.

Na konferenciji, koju su organizovali Predstavništvo Republike Srpske u Austriji i Austrijsko-srpski privredni forum, učestvovalo je oko 40 predstavnika austrijskih kompanija i srpske poslovne zajednice u Beču, među kojima su predstavnici firmi “Štrabag”, “Kargo partner”, “Špar” i “Konfida”.

Delegacija IRB-a sastala se danas i sa predstavnicima investicionog fonda “Alantra”, koji su pokazali interesovanje za ulaganje i saradnju sa kompanijama u Republici Srpskoj.

Prethodne večeri održan je sastanak sa predstavnicima poslovne dijaspore u Beču, koja se stavila na raspolaganje IRB-u za sve buduće investicione projekte.

Prvog dana posjete Beču delegacija IRB-a razgovarala je sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem.

Dvodnevna posjeta Beču dio je intenzivne promocije investicionog profila Republike Srpske, kao i opština i gradova, koje je izradio IRB.

Cilj kompletiranja i promocije profila je privlačenje stranih ulaganja u Republiku Srpsku, novo zapošljavanje i jačanje privrednog ambijenta.

“Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima”, navode iz IRB-a.

Kako se naglašava, investicioni profili, koje će predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

Oznake: Sastanak