Robot stigao u “Aluminu”: Puni vreću za šest sekundi

21.03.2022. | 14:00

Kompanija “Alumina” iz Zvornika nabavila je potpuno automatizovanu liniju za pakovanje gotovih proizvoda u pogonu za proizvodnju fino precipitiranih hidrata, a jednu od glavnih operacija obavlja robot.

Nova linija pakovanja predstavlja posljednju riječ tehnike kad je u pitanju pakovanje malih vreća, a proces je potpuno automatizovan, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću ove kompanije

Pomoćnik direktora za tehnička pitanja Zoran Obrenović kaže da će nabavka nove savremene linije za pakovanje stvoriti dodatnu sigurnost kod kupaca ove kompanije.

Obrenović je rekao da zahtjevi kupaca primoravaju proizvođače na konstantna unapređenja, što i od “Alumine”, kao kompanije koja cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrano tržište, traži da prati savremene tokove i radi na optimizaciji procesa kao bitnog segmenta u daljem razvoju fabrike.

Vodeći inženjer u Sektoru za razvoj Vladislav Sekulić rekao je da se u zavisnosti od podešavanja parametara punilice, može povećavati ili smanjivati vrijeme punjenja vreće.

“Parametri su tako podešeni da je za punjenje jedne vreće potrebno šest sekundi”, istakao je Sekulić, te dodao da se od vrste materijala i dimenzija vreća koje se koriste za pakovanje, mijenja i sam kapacitet punjenja i slaganja vreća.

On je istakao da uvođenje u rad modernih tehnologija predstavlja dobar put da “Alumina” sa svojim proizvodima bude konkurentnija na tržištu.

Zamjenik rukovodioca pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata u kompaniji Ognjen Lakić rekao je da nabavkom nove savremene pakirnice kompanija ima automatsku liniju, koja kao finalni proizvod obezbjeđuje potpuno upakovanu paletu spremnu za skladištenje ili utovar.

Oznake: Alumina, Robot, Zvornik