Rezervacije već počele: Adventi u Zagrebu i Gracu najčešći izbor putoholičara

11.10.2023. | 07:28

Vikende pred kraj godine zaljubljenici u putovanja već godinama rezervišu za odlaske na advente, a i ove godine Zagreb i Grac bude najveće interesovanje kod građana.

Iako je do paljenja lampica i božićne čarolije ostalo još nešto više od dva mjeseca, rezervacije su, kako su potvrdili za “Nezavisne novine” u agencijama, već počele.

U turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora ističu da interesovanje postoji čim se objave programi putovanja, a zanimljivo je da se iz godine u godinu za putovanja odlučuju isti ljudi, iako se ide na iste destinacije.

“Nama su najtraženiji adventi u Zagrebu i Gracu, i za to je nekako uvijek veliko interesovanje, posebno za Zagreb”, rekli su u agenciji “Vuković”, dodajući da su ovi izleti jednodnevnog karaktera, a da su cijene pristupačne.

“Za Grac je 59 KM, a za Zagreb 39 KM. Tu je uračunat prevoz, odlazak u tržni centar i na advent. Tako je i u Zagrebu i u Gracu”, naveli su oni, dodajući da su izleti planirani tokom svakog vikenda, počevši već od 25. novembra, a polasci su predviđeni iz Prijedora, Banjaluke i Gradiške.

Takođe, za one koji žele da provedu koji dan više na putovanju, u ponudi su i programi koji uključuju noćenje, a produženi vikend putoholičari mogu provesti u glavnim evropskim gradovima poput Budimpešte, Praga i Beča.

I u banjalučkoj turističkoj agenciji “Putomanija” ističu za “Nezavisne novine” da je najveće interesovanje za Zagreb, jer je najbliži, a i cjenovno najprihvatljiviji. Međutim, dodaju da u ponudi imaju i putovanja na advente u Ljubljanu, Grac, Pečuj, Budimpeštu, Temišvar i Novi Sad.

Kada je riječ o cijenama, zaljubljenici u avanturu na jedan dan moraće izdvojiti od 39 do 59 KM, dok će oni koji požele prespavati u Budimpešti ili Temišvaru svoje putovanje platiti 175, odnosno 159 KM.

“Već su krenule rezervacije. Bude dobar odziv za sva ta putovanja jer su jeftinija, zanimljivija i uglavnom su jednodnevni izleti, pa je to onda ljudima dobra opcija”, istakli su u agenciji, dodajući da se na putovanja kreće već početkom decembra.

Da se građani raspituju za putovanja, kažu i u turističkoj agenciji “Delfin” iz Banjaluke, a u ponudi imaju odlaske na advente u Zagrebu, Gracu i Budimpešti. Cijene u ovoj agenciji su od 40 do 75 KM, a najveći broj polazaka je u decembru.

Svoje mjesto za putovanje na advent u Zagreb već je rezervisala i Banjalučanka Teodora A., koja će i ove godine na izlet ići sa prijateljicama.

“Već nekoliko godina, osim u periodu pandemije, idemo na advent u Zagreb. Za ovu opciju se odlučujemo jer se ide vikendom i možemo se uskladiti sa školskim obavezama. Odlična stvar je što se ide i u tržni centar, jer su u periodu praznika mnoga sniženja, pa se uvijek nešto lijepo, a jeftino može i kupiti”, rekla je ona.

Takođe, kako navodi, tokom prošle godine je na isti način posjetila i Grac.

“Iako je i Grac prelijep u vrijeme praznika, prednost bih ipak dala Zagrebu”, rekla je Teodora, dodajući da je najveća prednost blizina i bogat sadržaj na adventu.

Oznake: Rezervacije, Zagreb