Republika Srpska ponovo u posjedu 26 stanova na crnogorskom primorju

17.01.2019. | 17:36

Republika Srpska je poslije više od dvije decenije ponovo u posjedu 26 stanova na crnogorskom primorju, koji su prije posljednjeg rata bili u vlasništvu bijeljinske fabrike šećera.

To je odluka Višeg suda u Podgorici od prije nekoliko dana.

Za 26 apartmana u Bijeloj nekadašnji izvođač radova je na sudu tvrdio da bijeljinska “Šećerana” nikada nije bila vlasnik i da nije platila te stanove. Veliki otpor, prema riječima stečajnog upravnika fabrike šećera, je bio i u Herceg Novom jer stanove nelegalno koriste tamošnje porodice već 20 godina.

“U svim prethodnim ročištima mi smo to gubili i tek na Višem, Vrhovnom sudu Crne Gore presuđeno je da su to stanovi fabrike šećera. Sudbina tih stanova zavisi od Vlade Republike Srpske , da li će oni to zadržati pošto je to imovina van BiH, da li će zadržati u vlasništvu Republike Srpske i platiti sudske troškove ili će odobriti da ta imovina uđe u stečajnu masu.

Radi se o 1.300 metra kvadratna u ukupno 26 stanova, i procjena je da vrijede nekih četiri miliona KM”, rekao je stečajni upravnik fabrike šećera u Velikoj Obarskoj Nebojša Matić.

 

Izvor:(RTRS)