Razvoja agencija Srpske: Tri projekta sastavni dijelovi strateških dokumenata

23.05.2021. | 17:28

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske (RARS) Marinko Đukić izjavio je da su tri projekta koje ova agencija sprovodi u okviru Dunavskog transnacionalnog programa postala sastavni dijelovi odgovarajućih strateških dokumenata Srpske, što, kako je ocijenio, govori o njihovoj važnosti.

“Dosad su u okviru ovog programa bila tri poziva i Razvojna agencija je učestvovala u sva tri kroz tri programa koja se sprovode, a koji su prepoznati kod donosilaca odluka u Republici Srpskoj i ušli u strateška dokumenta Srpske kao njihovi sastavni dijelovi”, rekao je Đukić.

On je naveo da je prvi projekat “Akcelerator”, koji je završen prošle godine, ali da je nastavljeno njegovo sprovođenje kao redovna aktivnost RARS, jer je i od korisnika usluga ocijenjen kao dobar i koristan.

“Drugi projekat zovemo ‘Druga šansa’ i odnosi se na preduzetnike koji su, recimo tako, posrnuli u svom poslovanju i kroz projektne aktivnosit im pružamo odgovarajuću podršku kako bismo ih ohrabrili da ponovo započnu posao, kako da biraju svoj poslovni plan i da nađu nove izvore finansaranja za svoje poslovne aktivnosti”, rekao je Đukić.

Projekat traje do kraja ove godine, njegov ukupni budžet je 2,06 miliona evra, od čega se oko 95.000 evra odnosi na RARS.

On je naveo da je treći projekat “eDigiStars” namijenjen osobama starijim od 50 godina i odnosi se na izgradnju digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba.

Oznake: Dokumenti, Projekti