Razvod joj “usrećio” bankovni račun: Ovo je najbogatija žena na svijetu

04.09.2020. | 09:22

Književnica i filantropkinja Mekenzi Skot postala je najbogatija žena svijeta.

S bogatstvom od čak 68 milijardi dolara pretekla je i čelnicu L'Oreala, Fransoa Betenkur Majers, sudeći prema najnovijim indeksima bogataša koje su objavili američki mediji.

Mekenzi Skot je pod lupom javnosti došla kao supruga Džefa Bezosa, osnivača Amazona, a pogotovo nakon razvoda s njim prošle godine. Upravo razvod ju je učinio najbogatijom ženom na planeti jer je u parnici dobila četiri odsto udjela u Amazonu. Kako je karantena zbog pandemije korona virusa potaknula internet prodaju, cijene dionica Amazona su poletjele u nebesa te su narasle za do 3.500 dolara od početka ove godine.

Ipak, Mekenzi se u parnici puno toga i odrekla.

“Srećna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Džef i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu. Srećna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 odsto našeg udjela u Amazonu”, napisala je Skot na Tviteru.

Bezos je nakon toga svojoj bivšoj takođe putem društvenih mreža zahvalio na podršci i ljubaznosti.

MacKenzie je s Džefom bila od samih poslovnih početaka te su u braku proveli 25 zajedničkih godina. Uprkos tome što nisu otkrivali da imaju probleme u braku, u javnost je izašla njegova afera s voditeljkom Lauren Samćez te se brak Džefa i Mekenzi završio, prenosi Avaz.