Ratari ogorčeni: Nezadovoljni nastavljaju sa blokadom centra Novog Sada

Poljoprivrednici iz cijele Vojvodine već šesti dan traktorima blokiraju saobraćaj u najužem centru Novog Sada nezadovoljni “ćutanjem” resornog ministarstva na njihove obnovljene zahtjeve.

Oni su posebno ogorčeni što država ne reaguje na njihov zahtjev da otkupna cijena ovogodišnjeg roda suncokreta bude 700 evra za tonu.

Kako kažu, država ne samo što nije udovoljila tom zahtjevu, nego je navodno cijenu suncokreta “zakočila” na 199 dinara /oko 1,69 evra/ za kilogram.

Okupljeni poljoprivrednici optužuju državu da je svojim “inferiornim stavom na njihove zahtjeve rastjerala tradicionalne inostrane kupce, koji nemaju vremena čekati da se situacija rasplete”.

Nezadovoljni ratari najavljuju nove zahtjeve i radikalizaciju protesta ukoliko država nastavi sa ćutanjem.

Traktori poljoprivrednika trenutno u saobraćajnoj blokadi drže Bulevar Mihajla Pupina u kojem se nalazi zgrada Pokrajinske vlade.

Bulevar je zatvoren za saobraćaj od Varadinskog mosta do raskrsnice sa ulicama Modena i Žarka Zrenjanina. Trenutno su prohodni Varadinski most i Jevrejska ulica.

Između Varadinskog mosta i zgrade Pokrajinske vlade trenutno je oko 50 traktora, a na jednom od njih razvijen je i transparent na kome piše da se ratari koji protestuju “duboko izvinjavaju Novosađanima”.

Ostavite komentar: