“Putevi RS” ne odustaju od projekata u vrijeme korone: Za putnu mrežu 164 miliona KM

12.08.2020. | 07:47

Za nove projekte u putnoj mreži kao i održavanje postojećih te sanaciju mostova i tunela u ovoj godini biće utrošeno skoro 164,5 miliona maraka.

U “Putevima RS” kazali su da je plan da iz vlastitih sredstava u nove investicione projekte u putnoj mreži izdvoje 51,47 miliona KM, dok bi iz grant sredstava Vlade RS bilo obezbijeđeno dodatnih 35,65 miliona.

– Pored toga, u redovno održavanje magistralne i regionalne putne mreže RS biće uloženo 58,02 miliona maraka, a za sanaciju objekata, odnosno mostova, tunela i klizišta u okviru redovnog održavanja 3,36 miliona KM – kazali su “Glasu Srpske” u “Putevima RS”.

Dodali su da će u ovoj godini biti obnovljeno ukupno 52,31 kilometra puteva, a za te namjene biće utrošeno još 15,92 miliona maraka.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi RS” Nenad Nešić rekao je da su lani uradili više od 270 kilometara saobraćajnica, uključujući izgradnju novih puteva, asfaltiranje i rekonstrukciju, kao i šest novih kružnih tokova.

– Kao najznačajnije izdvojio bih to da je sve urađeno u predviđenim rokovima i tako da radovi imaju minimalan uticaj na svakodnevni život i kretanje građana. Posebno na čemu insistiram je kvalitet. Ne znam da li smo bolji od drugih naroda, ali znam da nismo gori, i ako se oni voze dobrim putevima, onda to zaslužujemo i mi – ocijenio je Nešić.

Naglasio je da im je cilj da kroz ulaganja i projekte obezbijede radna mjesta i da u vrijeme krize niko ne ostane bez posla.

– Pred cijelim svijetom je ogroman izazov borbe za očuvanje radnih mjesta, tako i pred nama. Stalno upozoravam na to – istakao je Nešić i dodao da pozitivan revizorski izvještaj, koje je ovo preduzeće dobilo prvi put nakon 11 godina, dokaz da se u Republici Srpskoj može raditi po slovu zakona, te da je to pravi put da se vrati povjerenje građana u institucije.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

Oznake: Putevi RS